Gemeente ... http://gemeentekitv6.dev.alternet.nl/ nl-NL TYPO3 News Mon, 24 Feb 2020 14:08:50 +0100 Mon, 24 Feb 2020 14:08:50 +0100 TYPO3 EXT:news news-132 Wed, 19 Feb 2020 09:54:54 +0100 Banenmarkt Zorg en Welzijn dinsdag 17 maart 2020 /footer-menu/nieuws/detail/banenmarkt-zorg-en-welzijn-dinsdag-17-maart-2020/ Liggen er voor u kansen in de sector zorg en welzijn? Bezoek de inspiratie- en banenmarkt Zorg en Welzijn! De banenmarkt Zorg en Welzijn is voor mensen die erover denken een overstap te maken richting de sector zorg en welzijn of mensen die al werkzaam zijn geweest in deze sector en op zoek zijn naar een baan.
Op de banenmarkt kunt u in gesprek gaan met verschillende werkgevers en informatie krijgen over het werkveld, vacatures, opleiding- en/of zij-instroommogelijkheden. Er is een stand waar u een gratis loopbaangesprek kunt aanvragen, uw CV kunt laten nakijken en u kunt een workshop volgen.

Wanneer:           Dinsdagochtend 17 maart 2020 (09.30 – 13.00 uur)
Waar:                  Theater de Vest, Canadaplein 2 in Alkmaar

Als u interesse heeft in zorg en welzijn en verder wilt onderzoeken of in deze sector voor u kansen liggen, dan kunt u zich aanmelden voor deze banenmarkt.

]]>
news-130 Thu, 14 Nov 2019 15:35:00 +0100 ‘Van Armoede naar Actie’ maakt doorverwijzen eenvoudiger /footer-menu/nieuws/detail/van-armoede-naar-actie-maakt-doorverwijzen-eenvoudiger/ Op 31 oktober vond de netwerkbijeenkomst ‘Van Armoede naar Actie’ plaats in De Binding in Zuid-Scharwoude. “Het is goed te weten welke hulp mogelijk is voor mensen die kampen met financiële problemen. Zo kan ik mensen met schulden doorverwijzen naar de juiste instanties”, vertelt maatschappelijk werkster Dineke Teeuwen van Esdégé-Reigersdaal.

Dineke was donderdag 31 oktober in De Binding in Zuid-Scharwoude deelnemer van de netwerkbijeenkomst ‘Van Armoede naar Actie’, net als bijna zeventig andere aanwezigen.

De bijeenkomst is georganiseerd door Halte Werk, de HAL-gemeenten en partners. De deelnemers konden elk kiezen uit twee workshops. Onderwerpen waren bijvoorbeeld: hoe ga je het gesprek over armoede aan met cliënten en op welke manier kun je hen begeleiden? En wat zijn de minimaregelingen van Halte Werk?

‘Luister naar wat ik niet zeg’

Op het podium blikten ervaringsdeskundigen Erna en Daniel terug op hun leven met grote schulden, veroorzaakt door het verlies van werk en gezondheidsproblemen. Geestelijke armoede is volgens hen daarbij het grootste probleem. Erna: “Je spreekt minder mensen, je wereld wordt kleiner en regelmaat ontbreekt.” Door schaamte hielden zij hun problemen voor de buitenwereld lange tijd verborgen. Daniel: "Maar eigenlijk wilde ik zeggen: help mij alsjeblieft door te luisteren naar wat ik niet zeg." Ook volgens huisarts Braak, deelnemer aan de workshops, is schaamte een probleem. “Mensen vertellen het niet en komen in plaats daarvan met andere klachten, zoals moeheid of verdriet.”

Iedereen kan in de schulden komen

Wethouder Marcel Reijven van de gemeente Langedijk benadrukt dat iedereen in de schulden kan komen. “De val naar armoede is zo gemaakt". Een op de vijf gezinnen in Nederland kampt met problematische schulden. Reijven: "En dan krijg je als eerste problemen met de huur, gas, licht, water en voedsel. Essentiële zaken. Schrijnend is dat ouders hun kinderen die jarig zijn ziekmelden omdat ze niet kunnen trakteren op school." Reijven noemt het schuldenprobleem op afstand het meest beladen onderwerp en een speerpunt van de komende jaren. “Het is belangrijk om dit bespreekbaar te maken. Verder is het nuttig dat de gemeente ziet waarmee de vrijwilligers geconfronteerd worden. Ook dat maakt deze bijeenkomst belangrijk.” Halte Werk kijkt terug op een geslaagde en inspirerende bijeenkomst.

 

]]>
news-131 Mon, 07 Oct 2019 18:00:50 +0200 Halte Werk breidt online service uit /footer-menu/nieuws/detail/halte-werk-breidt-online-service-uit/ Inwoners uit Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk kunnen nu 24 uur per dag, 7 dagen per week een aanvraag voor een bijstandsuitkering doen. Een uitkering aanvragen bij Halte Werk kan voortaan online. Inwoners uit Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk (HAL) kunnen nu 24 uur per dag, 7 dagen per week een aanvraag voor een bijstandsuitkering doen.

Een bezoek aan Halte Werk is niet altijd meer nodig voor een aanvraag bijstandsuitkering (Participatiewet en IOAW). HAL-inwoners kunnen via haltewerk.nl/uitkeringaanvragen een aanvraag indienen.  

Digitale dienstverlening
De nieuwe service is een logisch vervolg op de digitale afhandeling van aanvragen voor bijzondere bijstand. Ook het eerder gelanceerde ‘Mijn Halte Werk’ draagt bij aan de digitale dienstverlening. Met Mijn Halte Werk regelt de klant zelf online zaken als wijzigingen doorgeven en hebben ze direct toegang tot onder meer betaaloverzichten en jaaropgaven. Ook geeft Mijn Halte Werk klanten inzicht in welke informatie Halte Werk van hen heeft.

Gemak bieden
Jack Rutten, interim directeur Halte Werk is blij met de stap: “Inwoners en klanten verwachten steeds meer dat zij diensten online kunnen regelen. Het is logisch dat waar we kunnen wij aan deze wens tegemoetkomen. Halte Werk kijkt continu waar we gemak kunnen bieden. De digitale aanvraag bijstandsuitkering is een mooie aanvulling op onze bestaande dienstverlening.” Rutten geeft aan dat mensen zonder computer of mensen die digitale hulp zoeken terecht kunnen in de bibliotheek. Ook staat Halte Werk onverminderd voor hen klaar in geval van problemen.
 

]]>
news-129 Mon, 19 Aug 2019 16:58:21 +0200 Cursus ‘Voor ’t zelfde geld’ op 12 september 2019 /footer-menu/nieuws/detail/cursus-voor-t-zelfde-geld-op-12-september-2019/ Beter omgaan met je geldzaken? Je leert het tijdens de cursus ‘ Voor ’t zelfde geld’. Vind je het lastig om met je geld uit te komen? Geef je soms geld uit, terwijl je het beter had kunnen sparen? Wil je jouw administratie op orde krijgen? Doe dan mee met de cursus ‘Voor ’t zelfde geld’. In deze cursus krijg je inzicht in je geldzaken.

Je leert een kasboek bijhouden. Je ziet daardoor wat je aan geld ontvangt en hoeveel je uitgeeft.
Je weet hoe je de post opruimt en zo je administratie op orde brengt.  Je bespaart geld door op aanbiedingen te letten. Elke les is er ook aandacht voor rekenen.

Meedoen is gratis. Je krijgt les in een groepje van maximaal 6 personen. Het cursusboek ‘Voor ’t Zelfde Geld’ is geschreven in makkelijk Nederlands. Vind je het weleens moeilijk om zelf iets uit te rekenen? Geen probleem, de leraar kan je helpen. 

Waar & wanneer 

Start: donderdag 12 september.
Duur: 6 weken
Tijd: van 9.30 tot 11.30 uur
Adres: Halte Werk (Stadskantoor), Mallegatsplein 10, Alkmaar

Er is water, koffie en thee

Aanmelden

Wil je meedoen? Meld je aan via 072 515 66 44 (klantenservice Bibliotheek Kennemerwaard). Of stuur een e-mail naar het Taalhuis

]]>
news-127 Wed, 10 Jul 2019 20:26:59 +0200 Team Schuldhulpverlening mag 54 kinderen blij maken met zomerpretpakket /footer-menu/nieuws/detail/team-schuldhulpverlening-mag-54-kinderen-blij-maken-met-zomerpretpakket/ Schuldhulpverlening Halte werk ontving van Nationaal Fonds Kinderhulp 54 zomer pretpakketten om uit te delen aan kinderen die in armoede opgroeien. Voor de ruim 300.000 kinderen die in Nederland in armoede opgroeien is de zomer een lange periode waarin ze weinig bijzonders meemaken. Nationaal Fonds Kinderhulp vindt dat ook deze kinderen een te gekke zomer verdienen. Daarom geven ze 'Zomerpretpakketten' uit. Een tas vol kleine en grote avonturen; van zomerspeelgoed voor mooi én minder mooi weer, tot kaartjes voor een dagje uit. Deze zomer gaan ze 5.000 kinderen blij maken met deze tassen. Team Schuldhulpverlening van Halte Werk ontving 54 tassen om deze week aan geselecteerde kinderen uit te delen. 

]]>
news-126 Fri, 28 Jun 2019 10:08:10 +0200 Nieuwe cliëntenraad voor Halte Werk /footer-menu/nieuws/detail/nieuwe-clientenraad-voor-halte-werk/ Het bestuur van Halte Werk heeft op donderdag 27 juni 2019 de nieuwe cliëntenraad voor Halte Werk geïnstalleerd. Het bestuur van Halte Werk heeft op donderdag 27 juni 2019 de nieuwe cliëntenraad voor Halte Werk geïnstalleerd. Dit vond plaats in het Stadskantoor van Alkmaar waar Halte Werk is gevestigd.

Met de installatie van een nieuwe Cliëntenraad Halte Werk (CRH) geeft Halte Werk invulling aan het betrekken van klanten en/of hun vertegenwoordigers bij het beleidsproces. De CRH gaat adviseren over het beleid en de dienstverlening van Halte Werk. Halte Werk zal de adviezen gebruiken om verordeningen en beleidsvoorstellen beter af te stemmen op de doelgroep.
 
De nieuwe CRH functioneert al vanaf medio mei 2019 met de status ‘in oprichting’. De raad bestaat uit zeven personen die wonen in het werkgebied van Halte Werk. Daarnaast zullen ook drie vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties deel uit gaan maken van de cliëntenraad. Inmiddels heeft er een werkbezoek bij Halte Werk plaatsgevonden en is onder andere gesproken met het management. Tijdens dit gesprek gaf de CRH aan tevreden te zijn met de goede balans van expertise binnen de raad. Halte Werk is blij dat via de adviezen van de cliëntenraad de inbreng van klanten nu in orde is.

Meer informatie over de Cliëntenraad Halte Werk

]]>
news-125 Tue, 04 Jun 2019 12:11:30 +0200 NVVK audit: Halte Werk slaagt met vlag en wimpel /footer-menu/nieuws/detail/nvvk-audit-halte-werk-slaagt-met-vlag-en-wimpel/ Halte Werk Schuldhulpverlening is lid van de branchevereniging NVVK. Bij het lidmaatschap hoort dat je elke drie jaar een controle krijgt. Halte werk Schuldhulpverlening ontving een hele goede beoordeling. De NVVK, branchevereniging voor organisaties werkzaam op het gebied van schuldhulpverlening, heeft in april jl. Halte Werk gecontroleerd. De controle is onderdeel van het lidmaatschap om de kwaliteit van de dienstverlening te verzekeren. Er is geen enkele tekortkoming gevonden. Dat is de best mogelijke uitkomst voor een organisatie en volgens de controleur van de NVVK 'Een prestatie!'.

Goed team, gevestigde positie en innovatieve werkwijze

Halte Werk als Gemeenschappelijke Regeling (GR) `staat in 2019` constateert de NVVK. Al sinds 2015 voert Halte Werk de schuldhulpverlening uit voor de gemeenten Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk (HAL). "Het team Schuldhulpverlening is een goed team, heeft haar positie in het werkveld gevestigd en doet mee aan een behoorlijk aantal vernineuwende projecten op het gebied van schuldhulpverlening", aldus het eindrapport.

]]>
news-124 Tue, 16 Apr 2019 16:08:04 +0200 Halte Werk controleert adressen /footer-menu/nieuws/detail/halte-werk-controleert-adressen/ Een inschrijving op het juiste woonadres is van groot belang. Dit is het adres waar u woont; waar uw huishouden is. Een inschrijving op het juiste woonadres is van groot belang. Dit is het adres waar u woont; waar uw huishouden is. De overheid slaat dit adres op in de Basisregistratie Personen (BRP). De gemeente houdt dit bij. Bij zorg, onderwijs, politie, brandweer, sociale dienst en belastingen is uw juiste adres belangrijk.

Halte Werk controleert adressen. Een adresonderzoek is soms een huisbezoek. Om zo min mogelijk tot last te zijn, gebeurt dat pas bij serieuze twijfel. Het onderzoek voldoet aan de regels voor privacy-bescherming en de onderzoekers moeten zich legitimeren.

Hieronder nog meer feiten over onze huisbezoeken:

 • Een onderzoek start als er twijfels zijn over bijvoorbeeld de bewoning van een adres.
 • Halte Werk werkt dan samen met Burgerzaken van uw gemeente.
 • Een juiste inschrijving in de BRP is nodig om zorg of (schuld)hulp te kunnen bieden.
 • Een huisbezoek kan ook plaatsvinden als u bijvoorbeeld bent vergeten een verhuizing aan ons te melden.
 • Een verkeerd woonadres in de BRP kan adresfraude, misbruik van uitkering, toeslag of regeling betekenen.
 • Wanneer blijkt dat uw BRP-registratie niet juist is, dan meldt Halte Werk dat aan u.
 • Als er genoeg reden voor is dan moet Burgerzaken de registratie aanpassen.

Controleer uw registratie

Controleer of u goed staat geregistreerd op MijnOverheid.nl (inloggen via DigiD). Iedereen is volgens de wet zelf verantwoordelijk voor een juiste registratie in de BRP. Een verhuizing moet u doorgeven bij Burgerzaken van uw gemeente. U kunt veranderingen aan ons melden via Mijn Halte Werk

]]>
news-123 Tue, 16 Apr 2019 15:10:31 +0200 Vermogen en uw uitkering /footer-menu/nieuws/detail/vermogen-en-uw-uitkering/ Om recht te hebben op een bijstandsuitkering mag uw vermogen niet hoger zijn dan een bepaald bedrag. Maar wat valt onder vermogen? Om recht te hebben op een bijstandsuitkering mag uw vermogen niet hoger zijn dan een bepaald bedrag. Maar hoe hoog is dat? En wat is vermogen precies?


Wat is vermogen?

Vermogen bestaat uit al uw bezittingen. Voorbeelden zijn:

 • contant geld en geld op uw bankrekening
 • spaargeld van u en uw inwonende kinderen onder de 18 jaar
 • waardevolle spullen (zoals sieraden en een auto)
 • levensverzekering
 • ‘en/of-rekening’, met bijvoorbeeld één van uw ouders of kinderen.*
* En/of-rekening

Geld op een gezamenlijke ‘en/of-rekening’ telt ook als vermogen. Behalve als u bewijst dat u geen gebruik maakt van deze rekening. Neemt u geld op van deze rekening om bijvoorbeeld boodschappen voor uzelf van te betalen? Dan tellen we het geld van deze ‘en/ofrekening’ op bij uw vermogen.

Bent u ‘gemachtigde’ voor een rekening van iemand anders? Dan geldt hetzelfde als bij een ‘en/of-rekening’. Alléén als duidelijk is dat u het geld op deze rekening niet voor uzelf gebruikt, tellen we het geld niet op bij uw vermogen.

Lees meer over de voorwaarden voor een bijstandsuitkering

]]>
news-120 Mon, 21 Jan 2019 20:24:19 +0100 Opening Netwerkcafé Alkmaar /footer-menu/nieuws/detail/opening-netwerkcafe-alkmaar/ Vijftigplussers helpen elkaar bij het vinden van betaald werk. Schrijf je ook in voor de openingsbijeenkomst op vrijdagochtend 25 januari! Voorbij de 50 jaar en op zoek naar werk? Vrijdag 25 januari as. opent wethouder Paul Verbruggen om 9.00 uur het Netwerkcafé Alkmaar in Wijkcentrum Overdie.

Kom langs voor inspiratie, netwerken en workshops! Aanmelden voor de bijeenkomst kan via de uitnodiging. De workshops worden verzorgd door Thobs Career Development, Unchain your brain en Werknavigator. 

Netwerkcafé Alkmaar is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, een vrijwilligersbeweging van vijftigplussers die elkaar op verschillende manieren helpen om betaald werk te vinden of een eigen onderneming te starten.

]]>
news-117 Thu, 13 Dec 2018 22:23:30 +0100 Halte Werk gaat verder met vormen van nieuwe cliëntenraad /footer-menu/nieuws/detail/halte-werk-gaat-verder-met-vormen-van-nieuwe-clientenraad/ Halte Werk gaat verder met vormen van nieuwe cliëntenraad na een positieve uitspraak van de rechtbank Alkmaar. In de ochtend van 20 november 2018 deed de rechtbank uitspraak in de rechtszaak van vier leden uit de voormalige Cliëntenraad Halte Werk. Zij waren de zaak gestart toen het bestuur van Halte Werk hun lidmaatschap van de cliëntenraad stopte. Zij wilden dat Halte Werk hen terugnam in de cliëntenraad en dat Halte Werk geen nieuwe leden zou aannemen. De rechter heeft hen geen gelijk gegeven. Daarom gaat Halte Werk nu verder met het vormen van een nieuwe cliëntenraad.

Het bestuur van Halte Werk heeft de leden van de raad uit hun functie gezet omdat zij niet goed samenwerkten. Ook hielden sommige leden zich niet aan de afspraken door eerst informatie te delen in de krant en sociale media en dan pas met het bestuur. Verder gebruikten zij zeer grove taal, wat niet past bij een samenwerking. Het bestuur van Halte Werk kijkt ernaar uit om de mening van klanten via een nieuwe Cliëntenraad Halte Werk weer te organiseren. Wij zullen u zo snel als mogelijk hiervoor uitnodigen.

Wat is een cliëntenraad?

Een cliëntenraad is een groep klanten die gevraagd en ongevraagd advies geeft aan het bestuur van Halte Werk. De beleidsmedewerkers van Halte Werk maken beleidsstukken en verordeningen. Voordat die aan het bestuur worden aangeboden gaat het voor advies naar de Cliëntenraad Halte Werk (CRH). Via de cliëntenraad geven leden van de raad zo dus hun mening over te voeren beleid. Het bestuur van Halte Werk neemt de adviezen van de cliëntenraad mee in hun besluit. Een cliëntenraad bestaat uit klanten en vertegenwoordigers, zoals organisaties die veel met klanten samenwerken.

]]>
news-116 Thu, 13 Dec 2018 22:11:05 +0100 Nieuw tegoed op kortingspas in 2019 /footer-menu/nieuws/detail/nieuw-tegoed-op-kortingspas-in-2019/ In 2019 staat er nieuw tegoed op de Huygenpas, AlkmaarPas en MeedoenPas om mee te betalen bij aangesloten organisaties. Heeft u een Huygenpas, AlkmaarPas of MeedoenPas? Dan krijgt u volgend jaar weer nieuw tegoed op uw pas. Daarmee betaalt u bij organisaties die meedoen.

Hoeveel tegoed krijg ik voor 2019?

Het tegoed voor 2019 is hetzelfde als het tegoed dat u voor 2018 heeft gekregen.

Krijg ik voor 2019 een nieuwe pas?

Huygenpas of MeedoenPas

U krijgt geen nieuwe pas. Het tegoed voor 2019 zet Halte Werk op de pas die u nu heeft.
Bent u uw pas kwijt? Neem dan contact op met ons.

AlkmaarPas

Heeft u de AlkmaarPas niet ontvangen? Neem dan contact op met Alkmaar Marketing.

Blijft het tegoed op mijn pas van 2018 ook in 2019 geldig?

Nee, het tegoed van 2018 dat u niet uitgegeven heeft, verdwijnt op 1 januari 2019. Maak het tegoed dus in 2018 op!

Ik heb een vraag over de Huygenpas of MeedoenPas

Neem contact op met Halte Werk of ga naar de Formulierenbrigade.

Ik heb een vraag over de AlkmaarPas

Neem contact op met Alkmaar Marketing voor algemene vragen, bel Halte Werk als uw vraag gaat over de aanvraag van de AlkmaarPas.

Ik heb een laag inkomen, maar nog geen AlkmaarPas, Huygenpas of MeedoenPas.

Doe een aanvraag voor de Huygenpas als u in Heerhugowaard woont.
Doe een aanvraag voor de AlkmaarPas als u in Alkmaar woont.
Doe een aanvraag voor de MeedoenPas als u in Langedijk woont.

]]>
news-115 Tue, 20 Nov 2018 22:48:41 +0100 Uitspraak in rechtszaak leden Cliëntenraad Halte Werk /footer-menu/nieuws/detail/uitspraak-in-rechtszaak-leden-clientenraad-halte-werk/ De rechtbank Alkmaar heeft uitspraak gedaan in de rechtszaak tussen bestuur Halte Werk en een viertal leden van de Cliëntenraad Halte Werk. Het besluit van Halte Werk om de leden te ontheffen uit hun functie is door de bestuursrechter in stand gehouden. De rechtbank Alkmaar heeft uitspraak gedaan in de rechtszaak tussen bestuur Halte Werk en een viertal leden van de Cliëntenraad Halte Werk. Het besluit van Halte Werk om de leden te ontheffen uit hun functie is door de bestuursrechter in stand gehouden.

In de ochtend van 20 november 2018 deed de rechtbank uitspraak in de zaak van vier leden van de voormalige Cliëntenraad Halte Werk. Zij hadden beroep aangetekend toen het bestuur van Halte Werk hen onthief uit hun functie als lid van de cliëntenraad. De rechter heeft hen niet in het gelijk gesteld. Ook het verzoek van deze voormalige leden om geen nieuwe leden te werven voor een nieuwe cliëntenraad is afgewezen.
Het bestuur van Halte Werk kijkt ernaar uit om dit hoofdstuk af te kunnen sluiten en zal zo snel als mogelijk de participatie van cliënten weer organiseren.

]]>
news-113 Thu, 25 Oct 2018 15:56:10 +0200 Uitslag klantonderzoek: 7,8 voor dienstverlening /footer-menu/nieuws/detail/uitslag-klantonderzoek-78-voor-dienstverlening/ Het onderzoek dat onderzoeksbureau BMC afgelopen maanden uitvoerde is klaar. In 2018 ontvangt Halte Werk het cijfer 7,8 voor de dienstverlening. Dat was in 2016 een 7,1. Het onderzoek dat bureau BMC afgelopen maanden uitvoerde is klaar. In 2018 ontvangt Halte Werk het cijfer 7,8 voor de dienstverlening. Dat was in 2016 een 7,1. Op alle onderwerpen scoort Halte Werk hoger dan twee jaar geleden. Onze klantvriendelijke benadering en behulpzaamheid wordt het meest gewaardeerd. Verder scoren we hoog op bereikbaarheid, openingstijden, voorlichting, snelheid en hoe goed we ons werk doen. Een verbeterpunt uit het vorige onderzoek was meer rekening houden met persoonlijke omstandigheden. Daar zijn we volgens het onderzoek beter in geworden. Ook geven klanten aan nog meer tevreden te zijn over de aandacht van hun trajectbegeleider.

Ruim 520 van onze klanten vulden de vragenlijst in. Daardoor kunnen we de uitslag vertrouwen, zegt BMC. Vanaf nu gaan we het hele jaar door meten hoe tevreden onze klanten zijn met ons, in plaats van één keer in de twee jaar. Zo hopen we sneller te kunnen zien waar we zaken kunnen verbeteren. Dit najaar starten we met het onderzoek naar de dienstverlening van schuldhulpverlening.

Alle klanten die een vragenlijst hebben ingevuld willen we graag nogmaals bedanken. We hopen dat u ons wilt blijven helpen door uw mening te geven.

]]>
news-112 Wed, 10 Oct 2018 15:15:35 +0200 Krapte arbeidsmarkt maakt ruimte voor nieuwe doelgroepen /footer-menu/nieuws/detail/krapte-arbeidsmarkt-maakt-ruimte-voor-nieuwe-doelgroepen/ De campagne van het WSP-NHN, 'Het juiste gereedschap voor elke werkgever’ is deze week gestart. De personeelstekorten lopen op, want de werkgelegenheid neemt toe, maar veel vacatures zijn moeilijk te vervullen. Volgens WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord biedt dat ruimte aan nieuwe doelgroepen om aan het werk te gaan, namelijk mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Het WSP bundelt de kracht van twaalf organisaties voor arbeidsbemiddeling, zodat werkgevers één aanspreekpunt hebben voor het vinden van nieuw personeel. Omdat veel werkgevers hier nog niet van weten, is onlangs een promotiecampagne gelanceerd: ‘WSP-NHN, het juiste gereedschap voor elke werkgever’.

‘Werkgevers in Noord-Holland Noord zijn al koplopers in het sociaal ondernemen’, vertelt Bas van Velzen van WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord. ‘Sociaal ondernemen is het toevoegen van maatschappelijke meerwaarde aan een onderneming. Bijvoorbeeld door duurzame producten te maken, of door werk te bieden aan mensen met een arbeidshandicap, of aan mensen die als vluchteling een verblijfsstatus hebben.’

Werving en selectie

Volgens het WSP is het aanspreken van deze doelgroepen een manier om personeelstekorten op te lossen. Het is in de praktijk echter moeilijk om de juiste mensen te vinden. Van Velzen: ‘Daarom hebben we met twaalf organisaties de krachten op het gebied van arbeidsbemiddeling gebundeld. In het WSP-NHN werken gemeenten, UWV en de sociale-werkvoorzieningsbedrijven samen om mensen met een uitkering duurzaam aan werk te helpen. Zo is er één aanspreekpunt voor werkgevers die op zoek zijn naar personeel. We hebben het grootste aanbod werkzoekenden in Noord-Holland Noord en selecteren voor werkgevers kosteloos de juiste kandidaten.’

WSP biedt daarnaast advies over allerlei mogelijkheden, zoals proefplaatsing, detachering, jobcoaching en meer. Ook voor informatie over financiële voordelen als loonkostensubsidie en premiekortingen kunnen werkgevers bij WSP-NHN terecht.

Gereedschap

Om meer werkgevers bewust te maken van het aanspreekpunt is onlangs de nieuwe promotiecampagne ‘WSP-NHN, het juiste gereedschap voor elke werkgever’ gestart. Zo wordt onder meer de werkwijze in beeld gebracht met een campagnefilmpje en deelt WSP-NHN ‘toolboxen’ met informatie uit aan ondernemers. Bas van Velzen: ‘Werkgevers staan bij ons centraal en we bieden hen altijd maatwerk. We zijn, kortom, het juiste gereedschap voor elke werkgever.’

Bekijk het campagnefilmpje

]]>
news-110 Thu, 04 Oct 2018 10:19:09 +0200 Coöperatie Lichtpunt van Start /footer-menu/nieuws/detail/cooeperatie-lichtpunt-van-start/ ‘Coöperatie Lichtpunt’ gaat van start. Het is een samenwerking van uitkeringsgerechtigden die parttime kunnen ondernemen, maar weinig kans hebben om (volledig) de uitkering te verlaten. ‘Coöperatie Lichtpunt’ gaat van start. Het is een samenwerking van uitkeringsgerechtigden die parttime kunnen ondernemen, maar weinig kans hebben om (volledig) de uitkering te verlaten.

Ondernemen met behoud van uitkering
In Lichtpunt ondernemen negen enthousiaste bijstandsgerechtigden parttime met behoud van uitkering. Zij richten zich onder andere op industrieel ontwerp, Caribisch-Antilliaanse catering, kindertherapie, yoga, muziekles en advies aan Expats over Nederlandse cultuur en regelgeving. De deelnemers zijn een hechte groep mensen die elkaar waar nodig ondersteunen en aanvullen.

Leren ondernemen
Ondernemen vraagt veel vaardigheden, zoals boekhouden of het vinden van opdrachten. Lichtpunt neemt dit werk voor haar deelnemers uit handen. Veel starters kunnen niet meteen leven van hun bedrijf. Om geen uitkering meer nodig te hebben moet er direct een behoorlijk inkomen worden verdiend. De coöperatie maakt de stap naar een eigen zaak makkelijker. Pas als een bedrijf voldoende geld oplevert om van te leven gaat het mogelijk apart verder. In de tussentijd kunnen deelnemers ervaring opdoen in het ondernemen.

Het hoofddoel van Lichtpunt is de talenten van de deelnemers ontwikkelen en ze zelfvertrouwen geven. Ze komen daardoor hopelijk sneller aan de slag als eigen baas of bij een bedrijf. Halte Werk wenst de deelnemers heel veel succes!

]]>
news-109 Tue, 02 Oct 2018 21:41:05 +0200 Goed verzekerd met de CZM /footer-menu/nieuws/detail/goed-verzekerd-met-de-czm/ Volgende maand is het weer tijd om na te denken over uw (huidige) zorgverzekering. Heeft u de Collectieve Zorgverzekering voor minima (CZM) al bekeken? Die is er speciaal voor mensen die van een minimuminkomen moeten rondkomen. U betaalt een extra lage premie, want Halte Werk betaalt mee aan uw zorgverzekering en Univé geeft korting. Volgende maand is het weer tijd om na te denken over uw (huidige) zorgverzekering. Heeft u de Collectieve Zorgverzekering voor minima (CZM) al bekeken? Die is er speciaal voor mensen die van een minimuminkomen moeten rondkomen. U betaalt een extra lage premie, want Halte Werk betaalt mee aan uw zorgverzekering en Univé geeft korting. Meer informatie over de Univé Gemeentepakketten leest u op www.gezondverzekerd.nl.

Voordelen
• Uw gemeente betaalt mee aan uw premie.
• U ontvangt korting op uw basisverzekering.
• Keuzepakket met 0,- eigen risico.
• Ruime vergoedingen.
• Univé accepteert iedere aanvraag.

Twee aanvullende pakketten
U kunt kiezen tussen twee aanvullende pakketten: ‘Compact’ en ‘Compleet met € 0,- eigen risico’. Onze beste keus is het pakket met € 0,- eigen risico omdat het wettelijk eigen risico is meeverzekerd. Daardoor hoeft u niet ineens geld aan Univé te betalen. Dat is extra handig als u het niet zo breed heeft. Verwacht u dat u, of één van uw gezinsleden, veel zorgkosten gaat maken? Dan moet u het Univé ‘Gemeentepakket Compleet met € 0,- eigen risico’ zeker bekijken.

Premies 2019 in november bekend
Zorgverzekeraar Univé maakt half november bekend wat onze zorgpakketten kosten en welke zorg daarbij wordt vergoed. De bedragen staan vanaf eind november op onze website. Bent u al via de CZM verzekerd? Dan ontvangt u in november een brief van Univé met de nieuwe premiebedragen en vergoedingen voor 2019.

Aanmelden
Ga naar www.gezondverzekerd.nl en typ uw gemeente in. U merkt tijdens het invullen meteen of u in aanmerking komt.

 

 

]]>
news-108 Mon, 03 Sep 2018 15:48:00 +0200 Stichting Lezen & Schrijven en Halte Werk starten samenwerking /footer-menu/nieuws/detail/stichting-lezen-schrijven-en-halte-werk-starten-samenwerking/ Negentien procent van deze mensen leeft minimaal één jaar onder de armoedegrens. Reden voor Halte Werk en Stichting Lezen & Schrijven om een samenwerking te starten in het project ‘Halte Taal’. Update 28 mei: Halte Taal gaat verder als Taalpunt Stadskantoor. Naast Halte Werk verwijzen nu ook de andere organisaties in het Stadskantoor door naar het Taalpunt.

In Nederland hebben ongeveer 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven, rekenen en/of omgaan met de computer. Negentien procent van deze mensen leeft minimaal één jaar onder de armoedegrens. Reden voor Stichting Lezen & Schrijven en Halte Werk om een samenwerking te starten in het project ‘Halte Taal’. Dit betekent dat per 1 oktober een medewerker van het Taalhuis de klantmanagers van Halte Werk ondersteunt bij hulp aan laaggeletterde klanten. 

Officiële opening Halte Taal
Vorige week was de jaarlijkse actie ‘Week van de Alfabetisering’ van de Stichting Lezen & schrijven. Een goed moment om Halte Taal officieel te openen. Het speciale actieteam trapte de week af op maandagochtend 3 september bij Halte Werk. Hier werd onder leiding van auteur Karin Giphart een panelgesprek gevoerd met (ervarings)deskundigen en wethouders Paul Verbruggen (Alkmaar, o.a. Participatie), Elly Konijn-Vermaas (Alkmaar, o.a. Onderwijs), Gido Oude Kotte (Heerhugowaard, o.a. Sociale Zaken en Werkgelegenheid). Giphart spoorde aanwezigen aan om te bespreken hoe de verschillende partijen laaggeletterde inwoners kunnen verleiden om hun basisvaardigheden te verbeteren. “We moeten het taboe doorbreken” was de boodschap van de wethouders. Ook werd het belang van tijd en vertrouwen benadrukt: “Het gaat om vertrouwen, neem ons bij de hand”, zei iemand die zelf taalproblemen ervaart. Vervolgens werd Halte Taal officieel geopend.

Met verschillende trajecten wil Halte Werk klanten die moeite hebben met lezen, schrijven en/of het begrijpen van informatie goed helpen. Door zoveel mogelijk begrijpelijke taal te gebruiken, maar ook door de taalvaardigheid van deze klanten te verbeteren. Halte Taal is hierin een volgende stap. Meer weten over laaggeletterdheid of zelf in actie komen? Kijk op www.lezenenschrijven.nl

 

 

]]>
news-104 Wed, 18 Jul 2018 19:51:51 +0200 Onderzoek dienstverlening Halte Werk 2018 /footer-menu/nieuws/detail/onderzoek-dienstverlening-halte-werk-2018/ Binnenkort gaat ons onderzoek naar onze service van start. Via een vragenlijst willen wij van u horen waar en hoe we zaken kunnen verbeteren. Let op! Niet iedereen krijgt een vragenlijst. Meer weten over het onderzoek? Ons onderzoek naar onze service is van start. Via een vragenlijst willen wij van u horen waar en hoe we zaken kunnen verbeteren.

Niet iedereen krijgt een vragenlijst

Ons onderzoeksbureau BMC kiest klanten per toeval uit een bestand. Niet iedereen krijgt dus een vragenlijst. Deze post heeft BMC inmiddels verstuurd. Als u een vragenlijst heeft ontvangen hopen we dat u de vragen voor ons wilt beantwoorden. U kunt de vragenlijst ook online invullen. Tot 22 augustus kunt u de vragenlijst opsturen. Halte Werk weet niet wie wel en wie niet de vragenlijst heeft ingevuld.

Overzicht resultaten vorig onderzoek

In 2016 hebben we dit onderzoek ook uitgevoerd. De uitkomst hiervan was dat de meeste klanten onze service het cijfer 7 waard vonden. Klanten waren vooral blij met de goede telefonische bereikbaarheid en de ruime openingstijden. Wel werd er meer aandacht gevraagd voor de eigen situatie en re-integratietrajecten die hier goed bij passen. Halte Werk is met deze zaken aan de slag gegaan.

We zijn erg nieuwsgierig of u vindt dat onze dienstverlening is verbeterd. Geef uw mening via de vragenlijst, zodat wij dit kunnen meten. U doet ons daarmee een groot plezier.
Wij hopen dat u (weer) meedoet en danken u alvast hartelijk daarvoor!

 
In onze laatste nieuwsbrief van 2018 vertellen we u over de uitkomsten van dit onderzoek.

]]>
news-103 Sat, 14 Jul 2018 11:45:05 +0200 Ruim 1700 extra banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. /footer-menu/nieuws/detail/ruim-1700-extra-banen-voor-mensen-met-een-afstand-tot-de-arbeidsmarkt/ RPAnhn voorzitter Elly Konijn-Vermaas, tevens wethouder gemeente Alkmaar klom samen met managers en directeuren van het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord (WSP-NHN) symbolisch naar ‘de hemel’ op de grote kerk in Alkmaar. Dit om de 1705 extra banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te vieren en om te benadrukken samen nog meer banen te willen scheppen. Vrijdag 13 juli 2018 klom de voorzitter van RPAnhn (Elly Konijn-Vermaas), wethouder gemeente Alkmaar samen met managers en directeuren van het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord (WSP-NHN) symbolisch naar ‘de hemel’ op de grote kerk in Alkmaar. Aanleiding was de 1705 extra banen die gerealiseerd zijn voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De doelstelling van 926 extra banen tot en met 2017 is hiermee ruimschoots overschreden. Dit resultaat is mede te danken aan het WSP-NHN.

Elly Konijn-Vermaas is erg ingenomen met de prestaties van het WSP-NHN en de regio: “Met de klim staan we symbolisch stil bij dit resultaat. De klim staat ook voor de wil om vooral verder te klimmen en samen nog meer banen te realiseren. Deze actie benadrukt dat de goede samenwerking in onze regio een belangrijk factor is die bijdraagt aan ons succes. Het WerkgeversServicepunt speelt hierin een actieve rol. Eén aanspreekpunt waar werkgevers terecht kunnen met hun arbeidsmarktvragen.”

Banenafspraak
In RPAnhn werken werkgevers, werknemers, gemeenten, UWV en onderwijs samen om arbeidsmarktvraagstukken, waaronder de banenafspraak, aan te pakken. Deze banenafspraak is een afspraak tussen het kabinet en sociale partners om extra banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. In totaal gaat het om 125.000 extra banen: 100.000 in de marktsector en 25.000 bij de overheid. Voor de uitvoering van de Banenafspraak is het resultaat van die samenwerking onder meer één aanspreekpunt waar werkgevers terecht kunnen met al hun personeelsvragen: het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord (WSP-NHN).
Samenwerking in WerkgeversServicepunt NHN
In het WSP-NHN werken Halte Werk , UWV en de SW-bedrijven samen om mensen met een uitkering duurzaam aan werk te helpen. Accountmanagers van het WSP-NHN bieden maatwerk. Ze bespreken heel gericht met werkgevers welke vraagstukken er zijn rondom arbeid en welke mogelijkheden er zijn bij het invullen van vacatures. Ze adviseren werkgevers bijvoorbeeld over mogelijke subsidies of verzorgen begeleiding voor zowel werkgever als kandidaat op de werkvloer. Het WSP-NHN organiseert bovendien veel activiteiten waarbij werkgevers en werkzoekenden elkaar ontmoeten. Dit persoonlijke contact is belangrijk. In de Kop van Noord-Holland zijn er zogeheten ‘zeepkistsessies’, waarin de werkzoekende zich voorstelt aan de werkgever. Westfriesland organiseerde onlangs het ‘Omdenkevent’. Hier konden werkzoekenden diverse branches ontdekken, om zo hun horizon te verbreden en daarmee hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. En in Alkmaar was het ‘MVO ontbijt’, waar werkgevers informatie kregen over de mogelijkheden van sociaal ondernemen.

]]>
news-101 Wed, 11 Jul 2018 11:34:00 +0200 Ontslag voor Cliëntenraad Halte Werk /footer-menu/nieuws/detail/ontslag-voor-clientenraad-halte-werk/ De cliëntenraad van Halte Werk heeft per 10 juli 2018 haar ontslag ontvangen van het bestuur van Halte Werk. Reden is een fundamenteel verschil van inzicht tussen het bestuur van Halte Werk en de cliëntenraad over de invulling van hun rol en taak. De cliëntenraad van Halte Werk heeft per 10 juli 2018 haar ontslag ontvangen van het bestuur van Halte Werk. Reden is een fundamenteel verschil van inzicht tussen het bestuur van Halte Werk en de cliëntenraad over de invulling van hun rol en taak.

De samenwerkingsorganisatie Halte Werk voert sinds 2015 voor de HAL-gemeenten de Participatiewet en aanverwante regelingen uit. Met de oprichting van de Cliëntenraad Halte Werk (CRH) gaf Halte Werk invulling aan de cliëntenparticipatie van de Participatiewet. Het doel van de CRH is het bestuur van Halte Werk gevraagd en ongevraagd te adviseren bij besluitvorming over verordeningen en beleidsvoorstellen die raken aan de dienstverlening van Halte Werk. In de loop van 2017 bleek dat de opvatting over de rol en taken van de CRH tussen bestuur Halte Werk en de CRH fundamenteel verschilde. Met name het voeren van een politieke agenda door de CRH is ongewenst. Deze incorrecte rolopvatting is meerdere keren met de leden van de CRH besproken. Ondanks verschillende pogingen om tot een gedeelde visie te komen heeft dit niet geleid tot een oplossing. Omdat er een onwerkbare situatie is ontstaan ziet het bestuur van Halte Werk geen andere keus dan de CRH van haar taak te ontheffen.

]]>
news-100 Tue, 12 Jun 2018 18:01:41 +0200 Banen via VAK=Fit /footer-menu/nieuws/detail/banen-via-vakfit/ De eerste Vak=Fit opleiding in de HAL-regio is succesvol afgesloten. Alle twaalf deelnemers zijn statushouders die hun inburgering afgerond, of bijna afgerond hebben. Zij ontvingen 8 juni jl. hun certificaat en hebben inmiddels allemaal een leer-werk baan. De eerste Vak=Fit opleiding in de HAL-regio is succesvol afgesloten. Alle twaalf deelnemers zijn statushouders die hun inburgering afgerond, of bijna afgerond hebben. Zij ontvingen 8 juni jl. hun certificaat en hebben inmiddels allemaal een leer-werk baan. Halte Werk selecteerde de kandidaten.  

Eind januari 2018 startte de opleiding VAK=Fit in Alkmaar waar twaalf deelnemers theorie- en praktijklessen ontvingen. VAK=FIT is een aanbieder van opleidingen voor mensen die langdurig geen werk meer hebben. Alle deelnemers aan het HAL-traject hebben nu een baangarantie. Tegelijkertijd gaan ze nog een dag naar school voor de theorie. Jos Beemsterboer, één van de initiatiefnemers van VAK=Fit: “Ik ben supertrots. Iedereen is geslaagd. Wij zoeken altijd net zo lang door naar een baan tot de deelnemer uitgeschreven is bij de gemeentelijke uitkering.”  

Succesvol resultaat  

Dat de opleiding in een behoefte voorziet bij werkgevers en succesvol werknemers opleidt is duidelijk. Vorig jaar startte de eerste opleiding in Schagen. Ze hebben in totaal 80% van hun deelnemers aan werk en daarmee uit de uitkering geholpen. Voor de HAL-gemeenten is dat zelfs 100%. Halte Werk, UWV of COA dragen kandidaten aan die, na een intake bij VAK=Fit in een groep geplaatst worden. Beemsterboer: “Wij leiden mensen op voor 'krapteberoepen'. Dat zijn beroepen waar nu en in de toekomst veel vacatures voor te vinden zijn. De keuze voor elektro- en installatietechniek die we samen met de HAL-gemeenten hebben gemaakt blijkt met dit resultaat de juiste.”  

Speciale aanpak

De goede resultaten worden behaald door een speciale aanpak. “Wij leiden op naar werk èn werken samen met bedrijven uit de regio”, aldus Jos Beemsterboer. VAK=Fit maakt afspraken met werkgevers over een minimale baangarantie van zes maanden. Korte stages kunnen een onderdeel van de opleiding zijn. Zo komen werkgevers al tijdens de opleiding in contact met de deelnemers.  

Houding, gedrag en vertrouwen  

Naast theorie en praktijk van elektro-, installatietechniek en veiligheid besteedt de opleiding veel aandacht aan coaching en begeleiding. Houding en gedrag is voor werkgevers van essentieel belang. Thema’s als op tijd komen, communicatie, samenwerken en respect hebben voor elkaar komen dan ook aan steeds aan bod. Vertrouwen ontwikkelen bij de deelnemers is net zo belangrijk. Beemsterboer licht toe: “Onze opleiders hebben niet alleen inhoudelijke vakkennis op het gebied van onderwijs en de techniek. maar ook veel ervaring met deze doelgroep.”

]]>
news-98 Mon, 09 Apr 2018 10:58:45 +0200 Uw vakantie en uw uitkering /footer-menu/nieuws/detail/uw-vakantie-en-uw-uitkering-1/ Op vakantie? Met een uitkering van Halte Werk moet u het ons vier weken vóóraf melden. Waar moet u verder nog rekening mee houden? Als u een uitkering van Halte Werk ontvangt kunt u op vakantie zonder dat de uitkering daardoor stopt. Wél moet u de vakantie vier weken van tevoren aanvragen bij ons. Wij kijken of de vakantie de kans op het vinden van een baan voor u kleiner maakt. U moet namelijk beschikbaar zijn voor werk of een re-integratietraject.

Vakantie in Nederland

Er is geen wettelijk maximale vakantieduur voor een vakantie in Nederland, maar een langdurig verblijf buiten de eigen gemeente kan als gevolg hebben dat u niet (genoeg) aan de arbeidsverplichting voldoet. Ook kan Halte Werk daardoor vermoeden dat u eigenlijk niet in een van onze gemeenten woont en dus ergens anders een uitkering moet aanvragen. In beide gevallen kan de uitkering dan worden verlaagd of stopgezet.

Vakantie in het buitenland

In het buitenland zijn, voor vakantie of een andere reden, mag maximaal 28 dagen per kalenderjaar. De indeling van de dagen is vrij. Twee keer twee weken opnemen is bijvoorbeeld mogelijk. De dag van vertrek telt niet mee, de dag van terugkomst wel. U mag de (vakantie)weken van twee opeenvolgende jaren niet achter elkaar in december en januari opnemen.

Na de vakantie

Het kan zijn dat we aan u vragen om de eerste werkdag na uw vakantie bij ons langs te komen. Als u dit moet doen dan staat dat in ons 'besluit' aan u. Dat is de brief die u ontvangt als antwoord op uw vakantie-aanvraag. Niet vergeten, want elke dag die u later komt telt mee als vakantiedag! U neemt bij uw bezoek mee:

• uw paspoort;

• de tickets/vouchers of betalingsbewijs van de reis.

Hoe geef ik mijn vakantieplannen door aan Halte Werk?

U geeft dit snel en makkelijk door via Mijn Halte Werk op deze website (ga naar ‘Mijn Uitkering’). Of vul het wijzigingsformulier (PDF, 188 ki) in en stuur het ons ondertekend op.

Vragen? Bel ons! We staan u graag te woord.

 

Halte Werk wenst u een fijne vakantie!

]]>
news-97 Thu, 05 Apr 2018 18:05:30 +0200 Hoogte tegoed MeedoenPas 2018 (voorheen LangedijkerPas) soms lager /footer-menu/nieuws/detail/hoogte-tegoed-meedoenpas-2018-voorheen-langedijkerpas-soms-lager/ In bepaalde situaties is het tegoed op de MeedoenPas in 2018 lager dan in vorige jaren. In bepaalde situaties is het tegoed dat op de MeedoenPas (voorheen LangedijkerPas) staat in 2018 lager dan in vorige jaren. Mensen die hierdoor financieel in de problemen komen kunnen zich melden bij Halte Werk. Eind april gaat de gemeente Langedijk in overleg met Halte Werk om mogelijke oplossingen te bespreken.

]]>
news-96 Tue, 13 Mar 2018 14:02:03 +0100 Nieuwe geldplannen voor (groot)ouders /footer-menu/nieuws/detail/nieuwe-geldplannen-voor-grootouders/ De geldplannen van Halte Werk zijn een handige manier om tips te krijgen over geld. Daar zijn voor ouders en grootouders nu twee speciale geldplannen aan toegevoegd. De geldplannen van Halte Werk zijn een handige manier om tips te krijgen over geld. Daar zijn voor ouders en grootouders nu twee speciale geldplannen aan toegevoegd.

Nieuw: Geldplan Rondkomen met kinderen

Heeft u moeite uw kinderen te bieden wat ze nodig hebben? Het geldplan ‘Rondkomen met kinderen’ toont regelingen die u hier mogelijk bij helpen. Een tekort aan geld levert vaak ook zorgen en stress op. Daarom krijgt u meteen tips om bijvoorbeeld het piekeren te verminderen. Mogelijk wordt u verwezen naar een relevante hulpverlenende instanties. Het resultaat is een lijstje met actiepunten waarmee u direct aan de slag kunt gaan.

Nieuw: Geldplan Studie (klein)kind

Het geldplan 'Studie (klein)kinderen' helpt u als ouder of grootouder om geld opzij te zetten voor de studie van hun (klein)kind. U vult de voornaam van het (klein)kind in en het bedrag u kunt of wilt bijdragen. Als startbedrag, maar ook eventueel als maandelijks of jaarlijks bedrag. Vervolgens ziet u wat het bedrag oplevert bij sparen en/of beleggen. 

Spaarvarken winnen

Speciaal voor de Week van het geld 2018 heeft Halte Werk een kleurplaat actie voor kinderen. Onder de inzenders worden vijftien Halte Werk spaarvarkentjes verloot. De kleurplaten liggen bij de balies van de gemeenten Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk. Maar hij is ook te downloaden. Inleveren kan op dezelfde adressen tot 23 maart a.s. Winnaars krijgen persoonlijk bericht.

]]>
news-95 Tue, 20 Feb 2018 10:30:20 +0100 Jaaropgave Halte Werk 2017 /footer-menu/nieuws/detail/jaaropgave-halte-werk-2017/ Heeft u in 2017 een bijstandsuitkering van ons ontvangen? Dan krijgt u vóór 1 maart 2018 per post uw jaaropgave. Als u gehuwd bent of samenwoont, dan ontvangen u en uw partner apart een jaaropgave. Heeft u in 2017 een bijstandsuitkering van ons ontvangen? Dan krijgt u vóór 1 maart 2018 per post uw jaaropgave. Als u gehuwd bent of samenwoont, dan ontvangen u en uw partner apart een jaaropgave. U ontvangt de jaaropgave maar één keer per post.

Jaaropgave uitprinten via Mijn Halte Werk

Als u een jaaropgaaf moet versturen, maak dan een kopie en stuur die mee. Of print uw jaaropgave uit via Mijn Halte Werk. Ga naar 'Mijn Uitkering' en log in met uw DigiD.

Wanneer heb ik de jaaropgave nodig?

 • Als u een belastingformulier moet invullen.
 • Als u een regeling aanvraagt waarbij uw inkomen van belang is (bijvoorbeeld huurtoeslag of kwijtschelding gemeentebelastingen).
]]>
news-94 Tue, 06 Feb 2018 15:09:31 +0100 Opleidingen op maat voor vergunninghouders /footer-menu/nieuws/detail/opleidingen-op-maat-voor-vergunninghouders/ In Alkmaar is VAK=FIT een opleiding begonnen voor vergunninghouders die er in twintig weken een technische opleiding krijgen die hen klaar moet stomen voor een betaalde baan. In Alkmaar is VAK=FIT een opleiding begonnen voor vergunninghouders die er in twintig weken een technische opleiding krijgen die hen klaar moet stomen voor een betaalde baan. Ook is er aandacht voor het leren van de Nederlandse taal. Op 29 januari zijn veertien deelnemers begonnen aan de opleiding die zich in eerste instantie richt op elektrotechniek. Via het opleidingsbedrijf InstallatieWerk worden stages verzorgd.

VAK=FIT is een aanbieder van opleidingen voor mensen met ‘een afstand tot de arbeidsmarkt’. Vorig jaar startte de eerste opleiding in Schagen. ‘Het idee is dat we de deelnemers startklaar maken voor de arbeidsmarkt’, zegt Jos Beemsterboer, een van de initiatiefnemers. ‘Bij de vergunninghouders besteden we naast de technische opleiding ook tijd aan taal en zaken als je werkomgeving en gereedschap schoonhouden. Ook is er veel oog voor werknemersvaardigheden: wat kan je wel en wat moet je niet doen als werknemer. Na de afronding van de opleiding hebben werkgevers straks veertien prima opgeleide en gemotiveerde mensen, die zo aan de slag kunnen.’ De deelnemers aan de opleiding worden via Halte Werk geselecteerd. Bestuurder Gido Oude Kotte van Halte Werk opende de opleiding in Alkmaar.

 

]]>
news-93 Tue, 16 Jan 2018 13:53:40 +0100 Nieuw bij Mijn Halte Werk: Mijn Budget /footer-menu/nieuws/detail/nieuw-bij-mijn-halte-werk-mijn-budget/ Op de website is ‘Budget Online’ vervangen door ‘Mijn Budget’. Bij dit programma is de informatie slimmer ingedeeld waardoor klanten beter inzicht krijgen in hun budget. Op de website van Halte Werk is het programma ‘Budget Online’ vervangen door ‘Mijn Budget’. Mijn Budget is een programma voor klanten van Halte Werk met een budgetrekening. Het is onderdeel van ‘Mijn Halte Werk’, de digitale dienst voor klanten.

Verbetering dienst Mijn Halte Werk

Halte Werk is steeds bezig om haar service te verbeteren. Als er mogelijkheden zijn om het klantgemak te vergroten is dat voor ons een reden om aanpassingen te doen. Bij Mijn Budget is de informatie slimmer ingedeeld waardoor klanten een beter inzicht krijgen in hun budget.  

Geldzaken regelen

Klanten kunnen met Mijn Budget online geldzaken regelen wanneer het ze uitkomt. De gegevens die de klant ziet op de rekening is de met de komst van het nieuwe programma de meest actuele situatie. Onderweg op de telefoon even de rekening bekijken is nu makkelijker doordat het programma gebruiksvriendelijker is dan Budget Online was.

Transparante overheid

Met Mijn Budget kan de klant nu ook de gegevens van een eventueel schuldhulpverleningstraject bekijken. Dit is een belangrijk aspect van onze digitalisering: klanten steeds meer inzicht geven in welke informatie er bekend is bij Halte Werk zodat zij meer regie hebben op de eigen situatie.


Gebruikers van Budget Online krijgen automatisch een brief thuisgestuurd met meer informatie over Mijn Budget.

]]>
news-91 Tue, 02 Jan 2018 10:05:50 +0100 Samenwerking Stichting GenderTalent /footer-menu/nieuws/detail/samenwerking-stichting-gendertalent/ Vanaf januari 2018 werkt Halte Werk samen met stichting GenderTalent. Vanaf januari 2018 werken stichting GenderTalent en Halte Werk samen. Eerst als proef waarin 5 tot 10 coaching trajecten voor transgender personen worden gerealiseerd. De doelstelling hierbij is dat minimaal 40% van de gecoachte personen met een afstand tot de arbeidsmarkt vanuit een uitkeringssituatie duurzaam uitstroomt naar een betaalde baan.

Officiële samenwerking

Het bestuur van Halte Werk ondertekende de overeenkomst met GenderTalent op donderdag 21 december in het gemeentehuis van Langedijk. Bestuursvoorzitter Elly Konijn-Vermaas benadrukte: "Een transgenderachtergrond mag op geen enkele manier een beperking zijn op de arbeidsmarkt. Hierdoor voelen zij zich veilig en kunnen zij hun talenten inzetten zodat iedereen die kan werken ook werkt.”

Noodzaak

Uit onderzoeken van onder meer het Sociaal Cultureel Planbureau blijkt dat 63% van de transgender personen meedoet op de arbeidsmarkt. Toch ontvangt ruim 37% een uitkering, terwijl dit cijfer voor de gehele Nederlandse bevolking minder dan 12,5% is. Daarnaast krijgt 43% van alle transgender personen te maken met arbeidsmarktdiscriminatie. Bregtje Visser van de stichting GenderTalent: “We zijn verheugd dat Halte Werk samen met ons een integrale positie inneemt om de achterstandspositie van transgender personen in de HAL-regio aan te pakken”.

Integrale aanpak

De sleutel tot een effectieve oplossing voor de groep transgender personen is vanwege alle uitdagingen de samenwerking tussen ketenpartners. De jobcoaches van GenderTalent regisseren zowel de begeleiding naar werk als de maatschappelijke ondersteuning. De coaches hebben zelf een transgender achtergrond waardoor de vertrouwensband tussen de trans persoon en de coach goed past. Daardoor zijn de in te zetten trajecten voor de klant van Halte Werk effectiever in resultaat.

 

]]>
news-90 Wed, 20 Dec 2017 12:54:20 +0100 Huygenpas 2018 is een digitale pas /footer-menu/nieuws/detail/huygenpas-2018-is-een-digitale-pas/ Kreeg u in 2017 de Huygenpas? Dan ontvangt u in januari automatisch de Huygenpas 2018. Papieren waardebonnen komen te vervallen. In 2018 staat er een digitaal tegoed op uw pas. Kreeg u in 2017 de Huygenpas? Dan ontvangt u in januari 2018 automatisch de Huygenpas 2018.

Digitale Pas
Papieren waardebonnen komen in 2018 te vervallen. In 2018 staat er een digitaal tegoed op uw nieuwe pas. Hoeveel tegoed u krijgt hangt af van uw leeftijd.

Huygenpas bedragen

Kinderen van 4 tot en met 11 jaar

€ 150,-

Kinderen van 12 tot en met 17 jaar

€ 300,-

Volwassenen tussen de 18 jaar en pensioengerechtigde leeftijd

€   85,-

Pensioengerechtigden

€ 170,-

Vrijwillige ouderbijdrage
Ook de vergoeding van de vrijwillige ouderbijdrage wordt volgend schooljaar bijgeschreven op de pas van ouders met kinderen op het basis- en voortgezet onderwijs. Ouders ontvangen hierover meer informatie medio 2018 

Extra korting muzieklessen Cool: ook in 2018
Op vertoon van de Huygenpas krijgen kinderen van 4 tot en met 17 jaar ook in 2018 extra korting op muziekles bij Cool. De korting voor instrumentale- en zanglessen is € 250,-. Voor groepslessen wordt € 60,- per kind vergoed.

Hoe betaal ik met mijn tegoed?
Laat uw pas scannen op dezelfde plekken waar u voorheen met de waardebonnen kon betalen, zoals verenigingen en het theater. U krijgt bij uw pas een pincode. Toets de pincode in en het bedrag dat u moet betalen wordt van het digitale tegoed gehaald.

Nieuwe pas vanzelf in de brievenbus
Heeft u dit jaar de Huygenpas? Dan krijgt u in januari de digitale pas vanzelf in uw brievenbus. U hoeft niets te doen. Ook krijgt u informatie over hoe de pas werkt. Komt u er niet uit? Ga naar de Formulierenbrigade van Halte Werk. Zij helpen u graag!

Hoe zie ik hoeveel tegoed ik heb?
Op verschillende manieren kunt u zien hoeveel tegoed er op de pas staat. Wanneer u de pas ontvangt krijgt u hier uitleg over.

]]>