Huygenpas 2018 is een digitale pas

Kreeg u in 2017 de Huygenpas? Dan ontvangt u in januari 2018 automatisch de Huygenpas 2018.

Digitale Pas
Papieren waardebonnen komen in 2018 te vervallen. In 2018 staat er een digitaal tegoed op uw nieuwe pas. Hoeveel tegoed u krijgt hangt af van uw leeftijd.

Huygenpas bedragen

Kinderen van 4 tot en met 11 jaar

€ 150,-

Kinderen van 12 tot en met 17 jaar

€ 300,-

Volwassenen tussen de 18 jaar en pensioengerechtigde leeftijd

€   85,-

Pensioengerechtigden

€ 170,-

Vrijwillige ouderbijdrage
Ook de vergoeding van de vrijwillige ouderbijdrage wordt volgend schooljaar bijgeschreven op de pas van ouders met kinderen op het basis- en voortgezet onderwijs. Ouders ontvangen hierover meer informatie medio 2018 

Extra korting muzieklessen Cool: ook in 2018
Op vertoon van de Huygenpas krijgen kinderen van 4 tot en met 17 jaar ook in 2018 extra korting op muziekles bij Cool. De korting voor instrumentale- en zanglessen is € 250,-. Voor groepslessen wordt € 60,- per kind vergoed.

Hoe betaal ik met mijn tegoed?
Laat uw pas scannen op dezelfde plekken waar u voorheen met de waardebonnen kon betalen, zoals verenigingen en het theater. U krijgt bij uw pas een pincode. Toets de pincode in en het bedrag dat u moet betalen wordt van het digitale tegoed gehaald.

Nieuwe pas vanzelf in de brievenbus
Heeft u dit jaar de Huygenpas? Dan krijgt u in januari de digitale pas vanzelf in uw brievenbus. U hoeft niets te doen. Ook krijgt u informatie over hoe de pas werkt. Komt u er niet uit? Ga naar de Formulierenbrigade van Halte Werk. Zij helpen u graag!

Hoe zie ik hoeveel tegoed ik heb?
Op verschillende manieren kunt u zien hoeveel tegoed er op de pas staat. Wanneer u de pas ontvangt krijgt u hier uitleg over.