Wie is Halte Werk?

Halte Werk is de gezamenlijke sociale dienst van de gemeenten Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk (HAL).
Wij voeren de Participatiewet en bijbehorende regelingen uit voor deze gemeenten.

Zoveel mogelijk mensen in Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk (HAL) 'te werk'

Ons ideaalbeeld is dat iedere inwoner van de HAL-gemeenten naar eigen kunnen werkt. Want werk brengt inkomen en geeft eigenwaarde en zelfvertrouwen. Slaagt u er niet in om zelf werk te vinden? Dan bieden wij hulp. Wij begeleiden en bemiddelen u naar regulier werk waar het kan en beschut werk waar het moet.

Wat als ik niet kan werken?

Inwoners die echt niet aan het werk kunnen voorzien we (tijdelijk) in levensonderhoud met een uitkering. Een uitkering is slechts voor tijdelijke ondersteuning, een halte naar werk. Want hoe korter de periode dat u een uitkering heeft, hoe groter de kans dat u (weer) werk vindt.

Jongerenloket, Schuldhulpverlening, Zelfstandigenloket en Handhaving

Voor jongeren, mensen met schulden en ondernemers hebben we speciale loketten.

Schuldhulpverlening geven wij aan inwoners uit de gemeenten Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk.

Onderstaande diensten voeren wij uit voor inwoners uit Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk, maar ook voor inwoners uit andere gemeenten.

Ons Jongerenloket helpt jongeren uit de gemeenten Heerhugowaard, Alkmaar, Langedijk, Castricum, Heiloo en Bergen.

Het Zelfstandigenloket is er voor ondernemers in financiële problemen uit de gemeenten Heerhugowaard, Alkmaar, Langedijk, Castricum, Heiloo, Bergen, Beemster, Purmerend, Texel, Waterland, Den Helder en Landsmeer.

Handhaving / Sociale recherche voeren wij uit voor de gemeenten Heerhugowaard, Alkmaar, Langedijk, Castricum, Heiloo, Bergen en Uitgeest.

WerkgeversServicepunt

Werkgevers uit de regio Alkmaar helpen wij bij werving en selectie van personeel vanuit het WerkgeversServicepunt. Wij geven hen ook advies over mogelijkheden en regelgeving bij het aannemen van medewerkers met een arbeidsbeperking.
Het WerkgeversServicepunt is een samenwerkingsverband tussen verschillende (overheids)organisaties. Halte werk is partner in deze organisatie.