In de problemen door de kinderopvang toeslagaffaire? Geef uw privé schulden door!

Bent u in de problemen gekomen door de kinderopvang toeslagaffaire of bent u toeslagpartner? Dan is het belangrijk dat u dit bericht leest! 

Ouders of toeslagpartners die in de problemen zijn gekomen door de kinderopvang toeslagaffaire ontvingen op 16 december 2021 een brief van de Belastingdienst met informatie.

In deze brief aan ouders/toeslagpartners staat dat u nog niet betaalde privé schulden en nog te betalen rekeningen vanaf 5 januari 2022 door moet geven aan het online loket private schulden van SBN. Dit zijn schulden bij organisaties die geen overheid zijn. Dit zijn bijvoorbeeld schulden bij een postorderbedrijf zoals Bol.com of een niet betaalde tandartsrekening of een huurachterstand bij een verhuurder.

Waar kunt u private (privé) schulden doorgeven?

Klik HIER om uw privé schulden online door te geven. Vindt u het lastig om uw private schulden online in te vullen? Dan kunt u vanaf 5 januari 2022 een private schuldenlijstformulier downloaden via de website van SBN. Zodat u de schuldenlijst per post kunt opsturen.   

Hulp nodig of meer weten?

U kunt hulp krijgen bij: 

  • het verzamelen van uw privé schulden;  
  • het invullen van een privé schuldenlijstformulier; 
  • het doorgeven van uw privé schulden via het online loket Private Schulden. 

Neem voor hulp contact op met het serviceteam van SBN of met Halte Werk via het contactformulier (kies bij onderwerp voor 'kinderopvangtoeslag'). Liever bellen? Dat kan naar 14 072 op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur (kies 'Alkmaar' en vraag naar Halte Werk).  

U kunt antwoorden op vragen over de aanpak van privé schulden lezen op de website van de Belastingdienst/Toeslagen.