Ik heb schulden en wil hulp

Wat als ik mijn schulden niet kan oplossen?

Als u meer hulp nodig heeft bij het oplossen van uw schulden geeft het team Schuldhulpverlening u advies. U heeft dan een persoonlijk gesprek met een medewerker van Schuldhulpverlening. Het kan zijn dat er daarna meer gesprekken nodig zijn. Wij kijken samen met u wat de mogelijkheden zijn om uw situatie op te lossen. Soms is een advies genoeg. Maar soms is er meer nodig.

Is schuldhulpverlening voor u mogelijk?

U krijgt een informatiegesprek als u:

  • woont in de gemeente Heerhugowaard, Alkmaar of Langedijk en staat ingeschreven als inwoner van een van die gemeenten (Basisregistratie Personen - BRP).
  • 18 jaar of ouder bent. 
Halte Werk brochure schuldhulpverlening

Hulp is kosteloos, maar niet vrijblijvend. U hoeft dus niet voor hulp te betalen. Maar u moet hier wel moeite voor doen. Alleen dan kan Halte Werk u op een goede manier persoonlijk begeleiden. U blijft altijd zelf verantwoordelijk voor uw eigen financiƫle situatie.

Lees meer over schuldhulpverlening in de folder: Halte Werk Schuldhulpverlening (pdf, 3,89 MB).

Hoe meld ik mij aan voor schuldhulpverlening?

U kunt zich op de volgende manieren aanmelden voor schuldhulpverlening:

  • U vult het DigiD aanvraagformulier in. Wij nemen daarna contact met u op. Lukt het u niet het formulier in te vullen? Het Formulierenpunt helpt u graag; 
  • U komt langs in het Stadskantoor, Mallegatsplein 10 in Alkmaar. Dit kan van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur.
  • Een afspraak maken is niet nodig. Vergeet niet uw inloggegevens DigiD mee te nemen. U kunt uw
  • DigiD aanvragen op de website van de Rijksoverheid; 
  • U stuurt ons een bericht via het contactformulier schuldhulpverlening;
  • U belt naar 14 072 (kies Alkmaar).

Let op: Een schuldregeling wordt gemeld bij de Stichting BKR. Deze melding kan tot vijf jaar na afloop van een schuldregeling een nadeel zijn bij het krijgen van bijvoorbeeld een hypotheek. Houd hier rekening mee.

Wij houden ons aan de gedragscode van de NVVK. De NVVK is de brancheorganisatie voor professionele schuldhulpverlening. Bekijk onze privacyverklaring om te weten hoe wij met uw privacy omgaan en welke gegevens wij van u verzamelen.